Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Smaczna zupa z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa z rabarbaru można podawać jako chłodnik na zimno lub na ciepło.

Smaczna zupa z rabarbaru

Składniki:

Smaczna zupa z rabarbaru

 

Sposób przygotowania:

Smaczna zupa z rabarbaru
Rabarbar oczyścić i drobno posiekać. Włożyć do 2 szklanek wrzącej wody i rozgotować, przetrzeć przez sito lub zmiksować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1 szklance mleka, dodać do zupy, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać cynamon i cukier waniliowy. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z pozostałym mlekiem, połączyć z gorąca zupą. W razie potrzeby przyprawić do smaku cukrem. Podawać na gorąco lub na zimno.