Sposób przygotowania:
Smakowity dwukolorek Wioli
Bialka jajek ubijamy na sztywna piane. Ciagle ubijajac bialka dodajemy po 1 zoltku. Nastepnie dodac cukier, olej, a na samym koncu make, ktora musimy wymieszac z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem miksujemy na gladziutka, jednolita mase. Gdy masa jest juz gotowa dzielimy ja na 2 czesci, przy czym do jednej z nich dodajemy kakao i jeszcze przez chwile miksujemy, by masa stala sie jednolicie kakaowa. Blache wykladamy papierem do pieczenia, po czym na dno wylewamy jasna czesc ciasta, a na nia lyzka wykladamy ciasto ciemne. Ciasto to pieczemy w piekarniku przez ok.40-45 minut w temperaturze ok.170-180 stopni. Po upieczeniu ciasto mozna posypac cukrem pudrem. Ja podaje je z lodami waniliowymi i truskawkowym sosem, ale mozna podawac je dowolnie, chociazby z bita smietana, owocami z puszki lub swiezymi, Ciasto jest delikatne, puszyste i smakuje naprawde wybornie.