Sposób przygotowania:
Smakusie z masą
Przygotowujemy masę:
Do garnka przekładamy jaja, mąkę, cukier wanilinowy, cukier i podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszając aż masa zgęstnieje. Masło ucieramy i po przestygnięciu masy dokładnie razem łączymy.
Przygotowujemy babeczki:
Białka ubijamy na sztywno dodając po jednej łyżeczce cukru cały czas ubijając. Wciąż ubijając dodawać po 1 żółtku, na sam koniec dodać mąkę (wcześniej przesianą).
Przygotować małe foremki do babeczek, natłuścić je i napełnić do połowy ciastem. Pieczemy ok. 25 minut w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku.
Po upieczeniu babeczek studzimy je a następnie przekrawamy na pół i przekładamy masą.
Można dodatkowo posypać cukrem pudrem.
Do garnka przekładamy jaja, mąkę, cukier wanilinowy, cukier i podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszając aż masa zgęstnieje. Masło ucieramy i po przestygnięciu masy dokładnie razem łączymy.
Przygotowujemy babeczki:
Białka ubijamy na sztywno dodając po jednej łyżeczce cukru cały czas ubijając. Wciąż ubijając dodawać po 1 żółtku, na sam koniec dodać mąkę (wcześniej przesianą).
Przygotować małe foremki do babeczek, natłuścić je i napełnić do połowy ciastem. Pieczemy ok. 25 minut w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku.
Po upieczeniu babeczek studzimy je a następnie przekrawamy na pół i przekładamy masą.
Można dodatkowo posypać cukrem pudrem.