Sposób przygotowania:
Smalczyk z bardzo tłustego boczku
Boczek kroimy w drobna kostke i wrzucamy do rondla. Wstawiamy na ogien i zaczynamy topić nasz pokrojony boczuś.
W tym samym czasie kroimy w kostke cebule. Gdy boczek już sie przetopi i zaczynaja sie smażyć ładnie skwarki, dodajemy pokrojona cebule i wszystko razem smażymy, aż do delikatnego zarumienienia cebulki. Sciagamy wszystko z ognia doprawamy solą i pieprzem oraz łyżeczką majeranku. Mieszamy i przelewamy do naczyń w których stężeje nasz smalec.
W tym samym czasie kroimy w kostke cebule. Gdy boczek już sie przetopi i zaczynaja sie smażyć ładnie skwarki, dodajemy pokrojona cebule i wszystko razem smażymy, aż do delikatnego zarumienienia cebulki. Sciagamy wszystko z ognia doprawamy solą i pieprzem oraz łyżeczką majeranku. Mieszamy i przelewamy do naczyń w których stężeje nasz smalec.