Sposób przygotowania:
Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą
W miseczce mieszamy musztardę z olejem oraz przyprawami. 3/4 główki czosnku kroimy w plasterki resztę na kawałki.
Oczyszczone mięso smarujemy wewnątrz marynatą i układamy plasterki czosnku. Następnie zwijamy mięso w ciasny rulon i obwiązujemy sznurkiem. Nacinamy mięso i wciskamy kawałki czosnku oraz smarujemy resztą marynaty.
Przykrywamy mięso i wstawiamy na noc do lodówki.
Zamarynowane mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 2 godziny. Pod koniec zdejmujemy pokrywkę, aby mięso się przyrumieniło.
Oczyszczone mięso smarujemy wewnątrz marynatą i układamy plasterki czosnku. Następnie zwijamy mięso w ciasny rulon i obwiązujemy sznurkiem. Nacinamy mięso i wciskamy kawałki czosnku oraz smarujemy resztą marynaty.
Przykrywamy mięso i wstawiamy na noc do lodówki.
Zamarynowane mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 2 godziny. Pod koniec zdejmujemy pokrywkę, aby mięso się przyrumieniło.
Czekoladka 2