Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą świetnie sprawdzi się jako domowa wędlina, ale można również podać go na obiad.

Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą

 

Sposób przygotowania:

Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą
W miseczce mieszamy musztardę z olejem oraz przyprawami. 3/4 główki czosnku kroimy w plasterki resztę na kawałki.

Oczyszczone mięso smarujemy wewnątrz marynatą i układamy plasterki czosnku. Następnie zwijamy mięso w ciasny rulon i obwiązujemy sznurkiem. Nacinamy mięso i wciskamy kawałki czosnku oraz smarujemy resztą marynaty.

Przykrywamy mięso i wstawiamy na noc do lodówki.

Zamarynowane mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 2 godziny. Pod koniec zdejmujemy pokrywkę, aby mięso się przyrumieniło.
Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą
W miseczce mieszamy musztardę z olejem oraz przyprawami.
Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą
Oczyszczone mięso smarujemy wewnątrz marynatą i układamy plasterki czosnku.
Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą
Następnie zwijamy mięso w ciasny rulon i obwiązujemy sznurkiem.
Boczek rolowany z czosnkiem i musztardą
Nacinamy mięso i wciskamy kawałki czosnku oraz smarujemy resztą marynaty.