Smalec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny domowy smalec świetny do kanapek

Smalec

Składniki:

Smalec

 

  • 1 kg - słonina,
  • 30 dag - schab,
  • 30 dag - karkówka,
  • 30 dag - kiełbasa,
  • 3 szt - cebula,
  • sól, pieprz czarny,

Sposób przygotowania:

Smalec
Cebulę posiekać. Schab, karkówkę oraz kiełbasę pokroić w kostkę, słoninę pokroić na większe kawałki. Około 1/3 słoniny przełożyć na patelnię, dodać mięso i kiełbasę. Wszystko razem podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę. Wszystko razem smażyć jeszcze około 10 minut. Doprawić do solą i pieprzem. Na oddzielnej patelni wytopić resztę słoniny. Wszystko razem wymieszać i przelać do jednego naczynia. Odstawić w chłodne miejsce

Tagi:

kielbasa schab