Sposób przygotowania:
Smalec domowy z kminkiem i ziołami.
Wziąć pół kilo słoniny pokroić na desce w kostkę i rozpuścić w
dość dużym garnku na tłuszcz.Jak się dobrze rozpuści,przestawić
z ognia na inne miejsce,aby trochę ostygł.Przygotować zioła susz-
-one jak majeranek,tymianek itp.Doprawić pieprzem ziołowym i
kminkiem,przemieszać dobrze,a potem odstawić na parapet,aż zu-
-pełnie się zsiądzie tłuszcz.Gotowy smalec dodawać do chleba
prosto z piekarni.
dość dużym garnku na tłuszcz.Jak się dobrze rozpuści,przestawić
z ognia na inne miejsce,aby trochę ostygł.Przygotować zioła susz-
-one jak majeranek,tymianek itp.Doprawić pieprzem ziołowym i
kminkiem,przemieszać dobrze,a potem odstawić na parapet,aż zu-
-pełnie się zsiądzie tłuszcz.Gotowy smalec dodawać do chleba
prosto z piekarni.