beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Smalec z grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny smalczyk z grzybami

Smalec z grzybami

Składniki:

Smalec z grzybami

 

  • leśne grzyby wg uznania
  • smalec wg uznania
  • cebula do smaku
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Smalec z grzybami
Grzyby obrać, umyć i drobno pokroić. Wrzucić na gotującą się wodę. Gotować ok 15 minut. Przecedzić przez sito. Na patelni rozgrzać niewielką ilość smalcu. Przesmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać grzyby. Smażyć cały czas mieszając. Dokładać smalec, aż powstanie gęsta masa. Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Odstawić do wystudzenia lub przełożyć do słoików. Zakręcać gorące. Podawać z pieczywem.

Tagi:

grzyby