2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Smarowidło do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Takie pasty często robię gdy dzieci idą do szkoły,bardzo smakuje z pszenną bułeczką z kubkiem herbaty na śniadanko,polecam małym i dużym.

Smarowidło do chleba Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smarowidło do chleba

 

Sposób przygotowania:

Smarowidło do chleba
Jajka gotujemy na twardo,przelewamy wodą,studzimy,obieramy ze skorupek,trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.Cebulę obieramy siekamy drobno nożem łączymy z jajkami,osączonym tuńczykiem z zalewy oraz majonezem,doprawiamy do smaku solą i pierzem,mieszamy w salaterce,chłodzimy w lodówce.Podajemy jako dodatek do smarowania pieczywa.
Smarowidło do chleba
wszystkie składniki łączymy w salaterce dodajemy majonez mieszamy