BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Smarowidło do chleba z mortadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smarowidło robi się bardzo szybko .Jest tanie , smaczne , proste.

Smarowidło do chleba z mortadeli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smarowidło do chleba z mortadeli

 

  • 300 g mortadeli
  • 2-3 łyżki miękkiego masła
  • 2 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Smarowidło do chleba z mortadeli
Kawałek kiełbasy kroimy na średniej wielkości kawałki . Miksujemy w blenderze na gładką masę . Do masy dodajemy masło , znów miksujemy . Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem . Aby masa nie była zbyt sucha , dodajemy majonez , miksujemy ponownie . Smarowidło jest doskonałe do smarowania świeżego , chrupiącego pieczywa . Dobrze smakuje posypane cebulką lub z pomidorem .
Smarowidło do chleba z mortadeli
Obraną z osłonki i pokrojoną kiełbasę miksujemy .
Smarowidło do chleba z mortadeli
Masę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem .
Smarowidło do chleba z mortadeli
Dodajemy też miękkie masło , miksujemy wszystko razem .