pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Smażona kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kalarepka przekładana szynką i serem

Smażona kalarepki

Składniki:

Smażona kalarepki

 

  • 2 kalarepka młoda,
  • 10 dag szynka parzona,
  • ser gouda lub podlaski,
  • 2 jaja surowe,
  • bułka tarta,
  • Sól,
  • kucharek przyprawa w płynie

 

Sposób przygotowania:

Smażona kalarepki
Kalarepki kroimy w plasterki i gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez ok 5 min. Wyjmujemy, osuszamy. Szynkę i ser kroimy w cieniutkie plastry. Na każdy plaster kalarepy kładziemy szynkę, ser i ponownie szynkę i składamy na pół. Takie "kotleciki" obtaczamy w jajku wymieszanym z Kucharkiem w płynie, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.