beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Smażona rybka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Prosta i smaczna rybka :):):)

Smażona rybka

Składniki:

Smażona rybka

 

  • 1 kg filetów z mintaja
  • 3 jajka
  • vegeta, pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka wody

Sposób przygotowania:

Smażona rybka
Filety rozmrozić, osuszyć i podzielić na połowy. Oprószyć pieprzem i vegetą (ew. przyprawą do ryb). Rozkłócić jajka z wodą. Dodać łyżeczkę vegety. Do miseczki wsypać tartą bułkę. Rybę panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

Tagi:

jajko tarta jajka