lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Smażona wątróbka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wątróbka jest szybkim i prostym daniem. Odpowiednio przyrządzona może często królować na naszym stole.

Smażona wątróbka

Składniki:

Smażona wątróbka

 

Sposób przygotowania:

Smażona wątróbka
Wątróbkę myjemy i osuszamy. Następnie kroimy ją w plastry ( grubość około 1 cm). Obtaczamy ją w mące z obu stron. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy wątróbkę z obu stron ( nie za długo bo będzie twarda) na złoto. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Ja podaje ją do ziemniaków jako danie obiadowe.