mięsko

mięsko

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

wątróbka smażona po wlosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ptrzepis na danie z wątrobka cielęcą

wątróbka smażona po wlosku

Składniki:

wątróbka smażona po wlosku

 

  • 1 wątróbka cielęca,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • siekana natka pietruszki,
  • kilka małych cebulek,
  • kilka pieczarek,
  • 1 kieliszek białego wina,
  • 1 kieliszek wody,
  • sól

 

Sposób przygotowania:

wątróbka smażona po wlosku
Wymoczoną wątróbkę pokroić na plastry, rozbić i zarumienić prędko na maśle, posolić i trzymać w cieple. Na sosie po usmażonej wątróbce zasmażyć łyżkę mąki, dodać siekana pietruszkę, posiekane cebulki i pieczarki, zarumienić, rozprowadzić winem i wodą, trochę podgotować.
Podawać z makaronem.