Sposób przygotowania:
Smażona wątróbka jagnięcia w sosie
W rondelku rozpuścić margarynę. Włożyć dymkę i dusić przez chwilę. Dodać mleko i zagotować. Zdjąć z ognia i przykryć. Ugotować ziemniaki, odcedzić, utłuc i doprawić do smaku. Dodać tyle mleka z dymką, aby uzyskać właściwą konsystencję. Włożyć do piekarnika, aby nie ostygły. Na patelni z grubym dnem rozgrzać oliwę. Czerwoną cebulę smażyć, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Zdjąć cebulę z patelni i trzymać w cieple. Na patelnię włożyć wątróbkę, w razie potrzeby dodać przedtem trochę oliwy. Szybko smażyć paski wątróbki, często przewracając- wystarczy 4-5 minut. Wątróbkę zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Przygotować sos: na patelnię wlać ocet, dodać kawałki pomarańczy i smażyć, aż utracą przezroczystość. Na 4 talerze nałożyć po porcji ziemniaków, na wierzch cebulkę i wątróbkę, całość polać sosem. Podawać natychmiast przybrane skórką pomarańczową.