nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Smażona wątróbka drobiowa z majerankiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybki i niedrogi obiad.....

Smażona wątróbka drobiowa z majerankiem

Składniki:

Smażona wątróbka drobiowa z majerankiem

 

  • ok. pół kg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • 3 szczypty majeranku
  • sól, pieprz
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażona wątróbka drobiowa z majerankiem
1. Wątróbkę myjemy, po czym oczyszczamy. Posypujemy 2 szczyptami majeranku, solą i pieprzem, mieszamy, odstawiamy. 2. Cebule obieramy, kroimy w piórka. Na rozgrzanym oleju szklimy, solimy i dodajemy szczyptę majeranku. Ściągamy z patelni. 3. Kawałki wątróbki obtaczamy kolejno w mące, po czym smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy cebulę, mieszamy i jeszcze kilka chwil podsmażamy. Podajemy na ciepło..