Smarkaty

Smarkaty

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

smażone banany

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

dla miłośników bananów w kazdej postaci

smażone banany

Składniki:

smażone banany

 

Sposób przygotowania:

smażone banany
W malakserze ubijamy mleko, jajka, cukier puder, sól, cynamon i oba rodzaje mąki. Odstawiamy na godzinę. W szerokim rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Obrane banany przekrawamy wzdłuż na pół, zanurzamy w ciescie, kladziemy na gorący, głeboki tłuszcz, rumienimy z obu stron. Wyjmujemy łyzka cedzakową, odsaczamy na bibule (ręcznikach kuchennych). Podajemy gorace, posypane cukrem pudrem lub polane sosem czekoladowym.

Tagi:

jajko sosy jajka