graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

smażone jabłka wg graciany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jabłka są idealne do szarlotki i naleśników

smażone jabłka wg graciany

Składniki:

smażone jabłka wg graciany

 

  • 2 kilogramy jabłek
  • 70 deko cukru
  • 3 łyżki wody

Sposób przygotowania:

smażone jabłka wg graciany
jabłka obrać ze skórek,usunąć nasionka ,pokroić na małe kawałeczki,w rondlu zagotować wodę i dodać do niej jabłka pokrojone na małe kawałeczki,smażyć pod przykryciem na małym ogniu często mieszając,gdy jabłka już całkowicie się rozsmażą dodać cukier i pogotować jeszcze przez 15 minut ,po tym czasie wkładać gorące do słoików i od razu zakręcać słoiki i odwrócić do góry dnem i tak pozostawić do wystygnięcia ,gdy wystygną przechowywać je w spiżarni