Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Smażone leśne grzybki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smażone grzybki można podawać z surówką.

Smażone leśne grzybki

Składniki:

Smażone leśne grzybki

 

  • leśne 40 dag Por 1 szt Podgardle 20 dkg Olej do smażenia Sól Pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Smażone leśne grzybki
Ziemniaki szorujemy, następnie gotujemy je w mundurkach, w osolonej wodzie, aż będą miękkie , Grzybki myjemy, oczyszczamy, i kroimy w małe kawałki, porę dokładnie myjemy , kroimy w talarki, Ziemniaki odcedzamy, studzimy, obieramy z łupin, kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, Podgardle pokroić w grubszą kostkę, kładziemy na rozgrzany tłuszcz smażymy, dodajemy grzybki dusimy, gdy grzyby będą miękkie dodajemy ziemniaki , następnie dodajemy porę, smażymy ok 15 min, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.