natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Smażone pomidorki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla każdego wielbiciela pomidorów i nie tylko.

Smażone pomidorki.

Składniki:

Smażone pomidorki.

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone pomidorki.
Pomidory dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Następnie przekroić je w poprzek na pół. Odsączyć z nich sok i osolić. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach. Połówki pomidorków osuszyć i posypać (grubo) startym serem. Na patelni rozgrzać mocno tłuszcz i poukładać na niej pomidorki (serem do dołu). Po około 6-7 minutach przewrócić na drugą stronę i smażyć drugą stronę tyle samo czasu co poprzednią. W między czasie umyć natkę pietruszki i drobniutko posiekać. Po usmażeniu wyłożyć pomidory na półmisku i posypać solą, pieprzem oraz posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło.

Tagi:

sery ser