marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Smażone serki Piziotti.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Serki wypakować,jeśli trzeba,pokroić na plastry zależnie od wielkości.Obtaczać w jaju,mące i bułce po sztuce.Smażyć na rumiano,wyjąć,osączyć

Smażone serki Piziotti.

Składniki:

Smażone serki Piziotti.

 

  • 1 opakowanie średnie serków Pizzicotti,
  • 2 jaja,
  • 20 g.mąki
  • olej,
  • bułka tarta ok.3 łyżki.

Sposób przygotowania:

Smażone serki Piziotti.
Serki wypakować z pudełka czy z innego opakowania,jeśli są duże kawałki,to pokroić lub w całości zostawić do smażenia.Obto- -czyć każdą sztukę serka w rozmąconym jajku,mące i bułce tartej po czym kłaść na rozgrzany olej w głębszym rondlu lub patelni po kilka sztuk.Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor,wyjąć na cedzaku,osączyć i przełożyć na talerze.Można podać z grzankami lub frytkami i jarzyną.

Tagi:

tarta