paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Smażony bakłażan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybki w przyrządzeniu bakłażan.

Smażony bakłażan Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażony bakłażan

 

Sposób przygotowania:

Smażony bakłażan
Bakłażana nie obieramy. Trzeba go opłukać pod wodą i pokroić na plasterki o grubości ok. 1 cm. Kawałki bakłażana posypać suszonym koperkiem solą i pieprzem. Pozostawić na ok. 15-20 minut. Jajko roztrzepać dodając szczyptę soli. mąkę i bułkę razem wymieszać w drugiej miseczce. Plastry bakłażana obtaczać najpierw w jaku później w panierce z bułki i mąki i smażyć na rozgrzanej patelni najlepiej na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.
Smażony bakłażan
Kawałki bakłażana posypać suszonym koperkiem solą i pieprzem. Pozostawić na ok. 15-20 minut.
Smażony bakłażan
Jajko roztrzepać dodając szczyptę soli. mąkę i bułkę razem wymieszać w drugiej miseczce. Plastry bakłażana obtaczać najpierw w jaku później w panierce z bułki i mąki i smażyć