agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

smażony camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

chrupiąca skorupka i rozpływający się w środku:)

smażony camembert Więcej zdjęć (4)

Składniki:

smażony camembert

 

Sposób przygotowania:

smażony camembert
Czosnek przeciskamy przez praskę, smarujemy nim z obu stron ser camembert. Jajko roztrzepujemy. Obtaczamy w jajku ser a następnie w bułce tartej. Jeżeli chcemy bo skorupka była grubsza robimy to dwukrotnie. Na głębszej patelni rozgrzewamy olej, układamy ser, zmniejszamy temperaturę i obsmażamy z obu stron na zloty kolor. Podawać z ulubionymi sosami lub konfiturami. Smacznego:)
smażony camembert
ser obtaczamy w jajku a następnie bułce tartej :)
smażony camembert
ser camembert smażamy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto
smażony camembert
przepyszny ser podawany na ciepło z ulubionymi sosami