Sposób przygotowania:
Smażony chleb
Jajka rozbijamy, roztrzepujemy. Dodajemy mleko. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy.
Pieczywo dobieramy parami tak, aby było mniej więcej tej samej wielkości.
Na jedną kromkę chleba kładziemy plasterek żółtego sera i przykrywamy drugą kromką chleba.
Na patelnię wlewamy trochę oliwy i rozgrzewamy.
Każdą parę chleba z serem moczymy z każdej strony w roztrzepanym mleku i kładziemy na rozgrzany tłuszcz uważając, aby kanapka nam się nie rozwarstwiła.
Smażymy z dwóch stron uważając, aby nam się za bardzo nie przypiekły, ale jajko musi się ściąć.
Podajemy na ciepło
Pieczywo dobieramy parami tak, aby było mniej więcej tej samej wielkości.
Na jedną kromkę chleba kładziemy plasterek żółtego sera i przykrywamy drugą kromką chleba.
Na patelnię wlewamy trochę oliwy i rozgrzewamy.
Każdą parę chleba z serem moczymy z każdej strony w roztrzepanym mleku i kładziemy na rozgrzany tłuszcz uważając, aby kanapka nam się nie rozwarstwiła.
Smażymy z dwóch stron uważając, aby nam się za bardzo nie przypiekły, ale jajko musi się ściąć.
Podajemy na ciepło