Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Smażony chlebuś z dzieciństwa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażony chlebuś z dzieciństwa, pyszności.

Smażony chlebuś z dzieciństwa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażony chlebuś z dzieciństwa

 

  • 5 kromek chleba
  • 5 plastrów podwawelskiej
  • 5 plastrów żółtego sera
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • pieprz i sól do smaku
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Smażony chlebuś z dzieciństwa
2 jajka wbić na talerz, zlać mlekiem doprawić i rozmieszać. Kromki chleba maczać z obu stron w otrzymanej masie, rozgrzać olej i smażyć kromki na złoty kolor z dwóch stron. Po uzyskaniu ładnego koloru na kromkę nakładamy plaster żółtego sera i na minutkę przykrywamy patelnie pokrywką, następnie na kromkę nakładamy plaster kiełbasy i podsmażamy.
Smażony chlebuś z dzieciństwa
2 jajka wbić na talerz, zlać mlekiem doprawić i rozmieszać
Smażony chlebuś z dzieciństwa
Kromki chleba maczać z obu stron w otrzymanej masie, rozgrzać olej i smażyć kromki na złoty kolor z dwóch stron
Smażony chlebuś z dzieciństwa
Po uzyskaniu ładnego koloru na kromkę nakładamy plaster żółtego sera i na minutkę przykrywamy patelnie pokrywką
Smażony chlebuś z dzieciństwa
następnie na kromkę nakładamy plaster kiełbasy i podsmażamy