BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Smażony dorsz

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pysznego smażonego dorsza. Naszego bałtyckiego dorsza którego tak bardzo lubimy. Tak usmażona rybka smakuje mojej rodzince.

Smażony dorsz

Składniki:

Smażony dorsz

 

Sposób przygotowania:

Smażony dorsz
Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym , nacieramy pieprzem i solą z obu stron.

Skrapiamy sokiem z cytryny.

Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawy do ryb, wymieszać.

Rybę obtaczamy w mące, wkładamy do jajka a na samym końcu panierujemy w tartej bułce.

Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i z drugiej strony.

Podajemy z sałatką.

Tagi:

ryba danie dorsz