Sposób przygotowania:
Dorsz po grecku
Do pojemnika przekładam rybę, dodaję pokrojoną cebulę, majeranek,sól, pieprz. Odstawiam na noc rybę do lodówki w marynacie.Na drugi dzień obtaczam rybę w mące i smażę na oleju. Warzywa do farszu obieram i myję, ścieram na tarce jarzynowej. Cebule z marynaty przesmażam na oleju, dodaję warzywa starte i dalej przesmażam chwilę.Dodaję ziele i liście laurowe. Dolewam koncentrat pomidorowy, potem przecier stopniowo. Duszę na wolnym ogniu około godzinę. Doprawiam solą, pieprzem, odrobiną cukru. Na końcu wyjmuję liście i ziele. Do naczynia przekładam cześć warzyw, dodaję rybę połowę, znowu ryba i warzywa.Podaję na ciepło albo zimne
Netka
jaNina
Weronika91
mysza75
Nina kurierem podeślę :-) a może podpłynie jak to rybka :-)