gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Bułeczki do kebabów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam domowej roboty fast foody, postanowiłam sama upiec bułeczki do kebabów. Wyszły bardzo smakowite.

Bułeczki do kebabów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bułeczki do kebabów

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki do kebabów
Mąkę mieszamy z suchymi drożdżami, solą i cukrem, mieszamy. wlewamy olej, śmietanę i wodę. Zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.

Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem.

Ciasto formujemy na płaski, okrągły placek. Przekładamy na blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.

Pieczemy do złotego koloru około 20 minut w 200 stopniach.

Upieczony placek kroimy na 4 części i przecinamy w środku.

Smacznego.
Bułeczki do kebabów
Przekładamy na blaszkę, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.