Sposób przygotowania:
Limonkowy filet z dorsza z pikantną salsą mango
Dorsza myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Limonkę dokładnie myjemy i z połowy ścieramy skórką. Startą skórkę wcieramy w dorsza i odstawiamy na 10 minut.
Mango kroimy w kostkę lub paseczki, przekładamy do salaterki. Dodajemy do niego posiekaną drobno papryczkę chilli i miętę, starty na tarce imbir – mieszamy. Salsę doprawiamy sokiem z limonki, cukrem, solą i pieprzem, skrapiamy odrobiną oliwy – odstawiamy na 10 minut, aby smaki się przegryzły.
Na patelni kładziemy kawałek pergaminu, który skrapiamy odrobiną oliwy. Na tak przygotowanej patelni smażymy dorsza po 2-4 minut z każdej strony. Dorsza serwujemy wraz z ryżem ugotowanym na sypko i salsą z mango, smacznego.
Mango kroimy w kostkę lub paseczki, przekładamy do salaterki. Dodajemy do niego posiekaną drobno papryczkę chilli i miętę, starty na tarce imbir – mieszamy. Salsę doprawiamy sokiem z limonki, cukrem, solą i pieprzem, skrapiamy odrobiną oliwy – odstawiamy na 10 minut, aby smaki się przegryzły.
Na patelni kładziemy kawałek pergaminu, który skrapiamy odrobiną oliwy. Na tak przygotowanej patelni smażymy dorsza po 2-4 minut z każdej strony. Dorsza serwujemy wraz z ryżem ugotowanym na sypko i salsą z mango, smacznego.
zosiani
Magdalena88
Marika-
Igraszki Losu
robaczek
Czekoladka 2
mocsłodkości