KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Smażony łosoś w papierze ryżowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Chrupiący łosoś w papierze ryżowym.

Smażony łosoś w papierze ryżowym. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smażony łosoś w papierze ryżowym.

 

  • 50 gr świeżego łososia,
  • papier ryżowy,
  • łyżka majonezu,
  • sos sojowy do smaku,
  • zielenina do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Smażony łosoś w papierze ryżowym.
Łososia kroimy w cienkie paski, papier ryżowy zwilżamy wodą i sosem sojowym. Łososia owijamy papierem ryżowym tak jak sajgonka, smażymy na patelni skropionej oliwą na złoty kolor. Talerz dekorujemy zieleniną, ja użyłem awokado, pomidora, rukolę, gotowego sajgonka układamy na talerzu , dekorujemy majonezem, do dania można dodatkowo podać sos sojowy. SMACZNEGO.
Smażony łosoś w papierze ryżowym.
Łososia zwijamy w papierze ryżowym w stylu sajgonka.

Tagi:

sosy