eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Smażony mintaj Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Usmażyłam panierowanego mintaja. Podałam go z tłuczonymi ziemniakami i mizerią z zielonych ogórków ze śmietaną.

Smażony mintaj Eli

Składniki:

Smażony mintaj Eli

ryba

  • 3 płaty mrożonego mintaja

dodatki

Sposób przygotowania:

Smażony mintaj Eli

przygotowanie ryby

Smażony mintaj Eli
Rozmrożonego, osuszonego i przekrojonego mintaja oprószyć solą i pieprzem.

Płaty mintaja rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić na dwie części i oprószyć solą i pieprzem.

przygotowanie ryby cd

Smażony mintaj Eli
Przyprawioną rybę obtoczyć w mące pszennej.

Na talerz wysypać mąkę pszenną i obtoczyć w niej rybę.

przygotowanie ryby cd

Smażony mintaj Eli
Rybę w mące panierować w roztrzepanym jajku.

Jajko wbić do miski i roztrzepać. W jajku panierować rybę z mąką.

przygotowanie ryby cd

Smażony mintaj Eli
Rybę wyjętą z jajka panierować w bułce tartej.

Na talerz wysypać bułkę tartą i panierować rybę wyjętą z jajka.

przygotowanie ryby cd

Smażony mintaj Eli

Na patelni rozgrzać olej i smażyć mintaja z obu stron na rumiano. Smacznego!

Ja podałam rybę z tłuczonymi ziemniakami i mizerią.


Tagi:

ryba danie