patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Mintaj w prażonej cebulce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna delikatna ryba smażona w panierce z cebuli prażonej. Idealna na obiad i nie tylko. Polecam każdemu.

Mintaj w prażonej cebulce

Składniki:

Mintaj w prażonej cebulce

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w prażonej cebulce
Filety z mintaja solę i pieprze z obu stron.

Do jednej miseczki wbijam jajka, dolewam mleko i rozbijam widelcem. W drugiej miseczce wsypuję bułkę tartą i prazoną cebulkę. Mieszam.

Na patelni rozgrzewam olej.

Filet z morszczuka obtaczam w jajku a następnie w bułce i cebuli prażonej. Smażę z obu stron na złoto.ok 3 min z jednej strony.

Usmażoną rybę przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć rybę z nadmiaru oleju.

Smacznego.

Tagi:

ryby mintaj