gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Filet z mintaja w panierce wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Filet z mintaja w panierce podaję jako danie na obiad z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Polecam.

Filet z mintaja w panierce wg Gosi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet z mintaja w panierce wg Gosi

 

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja w panierce wg Gosi
Filety z mintaja rozmrażamy i osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody. Następnie przyprawiamy je solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb. Jajka roztrzepujemy w misce, wsypujemy obie mąki i do smaku przyprawy (sól, pieprz, przyprawę do ryb), po czym dokładnie mieszamy i przelewamy do głębokiego talerza. Filety (można przekroić na pół) maczamy w jajku z mąką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Filet z mintaja w panierce wg Gosi
Filety z mintaja rozmrażamy i osuszamy na ręczniku papierowym z nadmiaru wody. Następnie przyprawiamy je solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.
Filet z mintaja w panierce wg Gosi
Jajka roztrzepujemy w misce, wsypujemy obie mąki i do smaku przyprawy (sól, pieprz, przyprawę do ryb), po czym dokładnie mieszamy i przelewamy do głębokiego talerza.
Filet z mintaja w panierce wg Gosi
Filety (można przekroić na pół) maczamy w jajku z mąką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.