Sposób przygotowania:
Mintaj z sosem warzywnym
Cebule obieramy i kroimy w plastry, por oczyszczamy i również kroimy w plastry. Wrzucamy na gorący olej w garnku i smażymy przez chwilę.
Marchew, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy do garnka z cebulą i porem.
Mieszamy i smażymy przez chwilę.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do garnka. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do warzyw.
Wlewamy bulion i całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości, co jakiś czas mieszając. Dodajemy koncentrat i musztardę, dokładnie mieszamy.
Pod koniec dodajemy sól, pieprz i posiekany koperek. Ponownie całość mieszamy.Rozmrożone kostki przyprawiamy solą i pieprzem.
Następnie obtaczamy je w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim rybę na rumiano z obu stron.Gorącą rybkę podajemy z również gorącym sosem warzywnym.
Marchew, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy do garnka z cebulą i porem.
Mieszamy i smażymy przez chwilę.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do garnka. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę, dorzucamy do warzyw.
Wlewamy bulion i całość dusimy na wolnym ogniu do miękkości, co jakiś czas mieszając. Dodajemy koncentrat i musztardę, dokładnie mieszamy.
Pod koniec dodajemy sól, pieprz i posiekany koperek. Ponownie całość mieszamy.Rozmrożone kostki przyprawiamy solą i pieprzem.
Następnie obtaczamy je w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim rybę na rumiano z obu stron.Gorącą rybkę podajemy z również gorącym sosem warzywnym.