pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Smażony Oscypek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

...Smażymy z obydwu stron i porządnie odsączamy z tłuszczu ...

Smażony Oscypek

Składniki:

Smażony Oscypek

 

  • 1 oscypek,
  • słoiczek żurawin,
  • olej,
  • ręcznik papierowy.

Sposób przygotowania:

Smażony Oscypek
Na rozgrzaną patelnie wlewamy dość dużo oliwy kiedy olej bardzo się rozgrzeje układamy grube plastry sera. Smażymy z obydwu stron i porządnie odsączamy z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podajemy z żurawiną i ze świeżym pieczywem np. bagietką. Uwaga! na podrabiany ser zawiera więcej wody i można się poparzyć przez strzelający tłuszcz. :-( http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=247#p247