halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Śmietankowe kluseczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kluseczki śmietankowe można podać do czystych zup.

Śmietankowe kluseczki

Składniki:

Śmietankowe kluseczki

 

  • kwaśna śmietana 0,5 litra
  • mąka 13 dag
  • siekana natka pietruszki 1 łyżka
  • siekany koperek 1 łyżka
  • siekany szczypiorek 1 łyżka
  • sól

Sposób przygotowania:

Śmietankowe kluseczki
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny.Płaską formę do zapiekania natłuścić i przełożyć ciasto do formy .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.Upieczone ciasto kroimy w kostkę . Można podawać do zupy.