Sposób przygotowania:
Śmietankowo - czekoladowy torcik na 83 urodziny
Biszkopt do tego tortu zrobiłam według tego przepisu ;
oto link;https://gotujmy.pl/tort-smietankowo-czekoladowy,przepisy-tort-smietankowy-przepis,260190.html
Krem śmietankowy;
Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem,a pod koniec ubijania śmietan fixy.
Krem czekoladowy;
Kremówkę 30 % podgrzać , dodając połamane deserowe czekolady. cały czas mieszając aż czekolada sie rozpuści.
Następnie masę włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia do masy czekoladowej wsypać śmietanki Śnieżki i dokładnie zmiksować do uzyskania pysznego kremu.
Składanie tortu zaczynamy od nasączenia biszkoptu.
Każdy blat nasączyć ugotowaną,schłodzoną herbatą.
Następnie spód biszkoptu czyli pierwszy blat posmarować dżemem, nałożyć masę śmietankową , nałożyć następny nasączony schłodzoną herbatą blat,nałożyć czekoladowy krem.
Nałożyć trzeci ostatni blat.
Cały tort posmarować gotowym kremem śmietankowym zrobionym według opisu na opakowaniu.
Boki tortu obłożyć orzechami rozdrobnionymi wałkiem do ciasta.
Górę tortu ozdobić ozdobami z masy cukrowej , różyczkami , listkami oraz ubitą śmietaną i koralikami.
Tort schłodzić przynajmniej 3 -4 godziny w lodówce a najlepiej całą noc.
oto link;https://gotujmy.pl/tort-smietankowo-czekoladowy,przepisy-tort-smietankowy-przepis,260190.html
Krem śmietankowy;
Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem,a pod koniec ubijania śmietan fixy.
Krem czekoladowy;
Kremówkę 30 % podgrzać , dodając połamane deserowe czekolady. cały czas mieszając aż czekolada sie rozpuści.
Następnie masę włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Następnego dnia do masy czekoladowej wsypać śmietanki Śnieżki i dokładnie zmiksować do uzyskania pysznego kremu.
Składanie tortu zaczynamy od nasączenia biszkoptu.
Każdy blat nasączyć ugotowaną,schłodzoną herbatą.
Następnie spód biszkoptu czyli pierwszy blat posmarować dżemem, nałożyć masę śmietankową , nałożyć następny nasączony schłodzoną herbatą blat,nałożyć czekoladowy krem.
Nałożyć trzeci ostatni blat.
Cały tort posmarować gotowym kremem śmietankowym zrobionym według opisu na opakowaniu.
Boki tortu obłożyć orzechami rozdrobnionymi wałkiem do ciasta.
Górę tortu ozdobić ozdobami z masy cukrowej , różyczkami , listkami oraz ubitą śmietaną i koralikami.
Tort schłodzić przynajmniej 3 -4 godziny w lodówce a najlepiej całą noc.
gusia1000