Sposób przygotowania:
Smoothie ze szpinakuETAP 1:

Szpinak myjemy i osuszamy.
Do kielicha blendera kielichowego wlewamy wodę, wrzucamy szpinak.
ETAP 2:

Cytrynę parzymy, szorujemy, obieramy i kroimy na cząstki. Wyjmujemy pestki. Cytrynę wrzucamy do blendera.
ETAP 3:

Kiwi i awokado myjemy.
Kiwi obieramy, kroimy na kawałki.
Awokado pozbawiamy skórki (np. podważając ją łyżką), przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę.
Owoce wrzucamy do blendera.
ETAP 4:

Całość blendujemy i próbujemy. Jeżeli jest za kwaśny, dodajemy stewię lub cukier i blendujemy ponownie.
Smoothie rozlewamy do szklanek. W gorący dzień polecam dodać do napoju kostki lodu.
SylaUla