Sposób przygotowania:
Śniadaniowa pychota
Grzyby oczyszczamy i wkładamy do osolonej wody. Zagotowujemy i pozostawiamy grzyby w wodzie prze około 10 minut a następnie wyciągamy, ochładzamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy a następnie dodajemy łyżkę masła. Gdy tłuszcz się rozpuści szklimy na nim pokrojona w piórka cebulę. Dodajemy pokrojona w słupki cukinie i plasterki grzybów. Doprawiamy sola świeżo mielonym czarnym pieprzem, tymiankiem oraz płatkami papryki Przesmażamy kilka minut. Pośrodku warzywnej mieszanki tworzymy gniazdko w które wbijamy jajko. Czekamy Aż biało się zetnie a żółtko pozostanie płynne, co zajmie kilka minut. Jajko solimy i pieprzymy. Jemy na ciepło z dodatkiem pieczywa.