Sposób przygotowania:
Śniadaniowe bułki na jogurcie z płatkamiPrzygotowanie składników:
Mąkę z sodą oczyszczoną przesiewamy do miski, następnie dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy.
Zagniatanie:
Następnie zagniatamy ciasto. Składniki wymieszałam w misce, a następnie zagniatałam na stolnicy. Ciasto jest trochę lepiące, więc należy podsypywać mąką.
Dzielenie:
Następnie ciasto dzielimy na 8 mniej więcej równych części.
Formowanie i do pieczenia:
Z podzielonego ciasta formujemy podłużne bułki i układamy je na suchej niczym nie wyłożonej blaszce.
Pieczenie:
Tak wykonane bułki pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się przez około 35-40 minut. Czas pieczenia oczywiście może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego piekarnika.
Studzenie:
Upieczone bułki obowiązkowo studzimy na metalowej kratce.
Podanie i rady:
Gotowe bułeczki podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 8 bułek.
Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to oczywiście od naszego piekarnika.
Mąkę zawsze przesiewam.
Pieczywo najlepiej studzić na metalowej kratce.
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję bardzo i polecam :)