Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem- idealny na śniadanie dla całej rodziny. Każdemu będzie smakować.

Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem

Składniki:

Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny omlet z pokrzywami i szczypiorkiem
1. Z pokrzyw usuwam łodygi. Liście około 2 minut podsmażam na oliwie. 

2. Szczypiorek drobno siekam. Jajka wybijam do miski. Mieszam trzepaczką. Dodaję podsmażoną pokrzywę, szczypiorek oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam.

3. Na patelni rozpuszczam masło. Wlewam jajka. Smażę na małym ogniu do momentu aż jajko się zetnie i lekko zarumieni. Omlet delikatnie przewracam na drugą stronę (można do tego użyć talerza) i smażę na rumiano z drugiej strony. Gotowy omlet przekładam na talerz.

Tagi:

omlet jajka