Sposób przygotowania:
Śniadaniowa zapiekanka chlebowa
Kiełbasę pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię i smażyć. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kawałki, wrzucić do kiełbasy i smażyć aż odparują i się zarumienią. Przestudzić.
2 kromki chleba ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć połowę kiełbasy z pieczarkami, położyć kolejne 2 kromki i wyłożyć resztę farszu. Położyć 2 ostatnie kromki.
Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać odrobinę soli i sporo pieprzu. Masę wylać na składniki w naczyniu. Posypać tartym żółtym serem i siekanym szczypiorkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 20 minut.
Przed podaniem posypać szczypiorkiem i podawać, najlepiej z surówką z pomidorów.
2 kromki chleba ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć połowę kiełbasy z pieczarkami, położyć kolejne 2 kromki i wyłożyć resztę farszu. Położyć 2 ostatnie kromki.
Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać odrobinę soli i sporo pieprzu. Masę wylać na składniki w naczyniu. Posypać tartym żółtym serem i siekanym szczypiorkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 20 minut.
Przed podaniem posypać szczypiorkiem i podawać, najlepiej z surówką z pomidorów.