Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Śniadaniowa zapiekanka chlebowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na jajecznicę było za mało jajek, na kanapki za mało chleba i tak powstała ta śniadaniowa zapiekanka :)

Śniadaniowa zapiekanka chlebowa   Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śniadaniowa zapiekanka chlebowa

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowa zapiekanka chlebowa
Kiełbasę pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię i smażyć. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w kawałki, wrzucić do kiełbasy i smażyć aż odparują i się zarumienią. Przestudzić.

2 kromki chleba ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć połowę kiełbasy z pieczarkami, położyć kolejne 2 kromki i wyłożyć resztę farszu. Położyć 2 ostatnie kromki.

Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać odrobinę soli i sporo pieprzu. Masę wylać na składniki w naczyniu. Posypać tartym żółtym serem i siekanym szczypiorkiem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 20 minut.

Przed podaniem posypać szczypiorkiem i podawać, najlepiej z surówką z pomidorów. 


Śniadanowa zapiekanka chlebowa
Kiełbasę pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię i smażyć.
Śniadanowa zapiekanka chlebowa
2 kromki chleba ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć połowę kiełbasy z pieczarkami, położyć kolejne 2 kromki i wyłożyć resztę farszu.
Śniadanowa zapiekanka chlebowa
Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać odrobinę soli i sporo pieprzu
Śniadanowa zapiekanka chlebowa
Posypać tartym żółtym serem i siekanym szczypiorkiem.

Tagi:

śniadanie