krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Soczyste golonki w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Soczyste golonki w kapuście

Składniki:

Soczyste golonki w kapuście

 

  • 1 POMYSŁ NA Soczystą golonkę w kapuście
  • 1,2 kg małych golonek
  • 100 g cebuli
  • 100 g marchewki
  • 100 g kapusty kiszonej
  • 100 ml piwa

Sposób przygotowania:

Soczyste golonki w kapuście
Golonki włożyć do woreczka zamieszczonego w górnej części opakowania. Warzywa oczyścić, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać, kapustę drobno pokroić. Golonki obłożyć warzywami. Wsypać przyprawę z dolnej części opakowania i równomiernie rozprowadzić potrząsając delikatnie woreczkiem, wlać 100 ml wody. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C . Piec 1 godzinę i 45 minut. Ostrożnie wyjąć naczynie z golonkami, przeciąć woreczek, skropić piwem i zapiekać jeszcze przez 10 minut.

Tagi:

piwo