Sposób przygotowania:
Soja z tofu w pomidorach
Soję namaczamy przez noc. Zlewamy wodę, nasiona przepłukujemy i zalewamy czysta woda z dodatkiem łyżki soli. Gotujemy około 60 minut aż ziarno będzie miękkie ale nie rozpadające się. Odcedzamy.
Pomidory nacinamy na krzyż i parzymy wrzątkiem.
Zdejmujemy skórki i kroimy w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oliwy spod suszonych pomidorów i przesmażamy pokrojone w kostkę tofu. Gdy lekko się zezłoci dodajemy przygotowane wcześniej pomidory i przesmażamy aż zmiękną i puszczą sok.
Dodajemy całą gałązkę tymianku i redukujemy pomidory do pożądanej konsystencji. Dodajemy ugotowana soja i doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz cayennee. Serwujemy na ciepło jako dodatek do dań mięsnych i rybnych lub jako samodzielne danie.
Pomidory nacinamy na krzyż i parzymy wrzątkiem.
Zdejmujemy skórki i kroimy w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oliwy spod suszonych pomidorów i przesmażamy pokrojone w kostkę tofu. Gdy lekko się zezłoci dodajemy przygotowane wcześniej pomidory i przesmażamy aż zmiękną i puszczą sok.
Dodajemy całą gałązkę tymianku i redukujemy pomidory do pożądanej konsystencji. Dodajemy ugotowana soja i doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz cayennee. Serwujemy na ciepło jako dodatek do dań mięsnych i rybnych lub jako samodzielne danie.