Sposób przygotowania:
Potrawka z soi - danie jednogarnkowe
Soję zalać gorącą wodą i odstawić na noc, a następnie odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek drobno posiekać.
Wszystko razem zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać na patelnię pomidory, ugotowaną soję oraz resztę przypraw wg uznania do smaku.
Dodać troszkę wody, tyle aby uzyskać odpowiednią gęstość potrawki.
Całość dusić kilka minut, a na koniec danie posypać posiekanym koperkiem.
Wszystko razem zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać na patelnię pomidory, ugotowaną soję oraz resztę przypraw wg uznania do smaku.
Dodać troszkę wody, tyle aby uzyskać odpowiednią gęstość potrawki.
Całość dusić kilka minut, a na koniec danie posypać posiekanym koperkiem.