gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Sok brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki sok zimą rozcieńczam z wodą lub polewam nim desery...

Sok brzoskwiniowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sok brzoskwiniowy

 

  • 1,5 kg brzoskwiń
  • 2 kg cukru
  • 2 opakowania kwasku cytrynowego
  • 2 litry wody

Sposób przygotowania:

Sok brzoskwiniowy
Brzoskwinie obieramy, kroimy w ćwiartki usuwając pestkę, płuczemy i przekładamy do garnka. Do brzoskwiń wsypujemy cukier i kwasek cytrynowy, następnie zalewamy wodą. Gotujemy 20 minut od momentu wrzenia (na wolnym ogniu). Przecedzamy z owoców. Sok przelewamy do słoików. Pasteryzujemy ok. 10 minut. Taki sok zimą rozcieńczam z wodą lub polewam nim desery.
Sok brzoskwiniowy
Brzoskwinie obieramy, kroimy w ćwiartki usuwając pestkę.