Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Sok marchwiowo-jabłkowych z miodem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

moc witam w postaci pysznego soku

Sok marchwiowo-jabłkowych z miodem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sok marchwiowo-jabłkowych z miodem

 

Sposób przygotowania:

Sok marchwiowo-jabłkowych z miodem
Marchewkę oraz jabłko myjemy, obieramy i kroimy na wymiary naszej sokowirówki. Najpierw przeciskamy marchew, potem jabłko. Łączymy oba soki i energicznie mieszamy łyżką. Rozlewamy do kubków (jeśli chcemy mięć więcej- mi wyszły 4- można dodać wody) i do każdego z nich dodajemy po łyżeczce miodku. Następnie mieszamy. To niesamowite jak smaczny sok wychodzi z tak niewielu starań.
Sok marchwiowo-jabłkowych z miodem
Obieramy marchew i kroimy w plastry lub kostkę
Sok marchwiowo-jabłkowych z miodem
Jabłko obieramy wycinamy szypułkę i kroimy
Sok marchwiowo-jabłkowych z miodem
Wyciskamy przez sokowirówkę warzywo i owoc
Sok marchwiowo-jabłkowych z miodem
Do każdej porcji dodajemy jedną łyżkę miodu