Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Sok z aronii wg Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sok jest dobry do picia jak również do deserów !

Sok z aronii wg Eweliny

Składniki:

Sok z aronii wg Eweliny

 

  • 1,5 kg aroni
  • 3 litry wody
  • 2 kg cukru
  • 5 dag kwasku cytrynowego
  • 300 szt liści z wiśni

Sposób przygotowania:

Sok z aronii wg Eweliny
Owoce aronii należy przebrać i wybrać dośc ładne i pełne, suche odrzucić. Przesypać do garnka zalać odą i dodać liście wiśnie - wszystko zagotować. PO zagotowaniu należy odcedzić owoce z liścmi a do soku dodać cukier i kwasek cytrynowy i ponownie zagotować. Wystydzony już sok zlewać do butelek i zakręcać. Smacznego !