Solanka z kurczaka

         
ocena: 4/5 głosów: 3

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać pokrojone w

Solanka z kurczaka

Składniki:

Solanka z kurczaka

 

  • 2 litry rosołu
  • 3 parówki
  • 30 dag mięsa z pieczonego kurczaka
  • cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ogórki kiszone
  • papryka marynowana
  • łyżka masła
  • kilka łyżek śmietany
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Solanka z kurczaka
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać pokrojone w ćwierćplasterki ogórki. Polać paroma łyżkami rosołu i dusić parę minut. Do rosołu włożyć pokrojone mięso i parówki, duszone warzywa i pokrojoną paprykę. Pikantnie doprawić. Zupę wymieszać i gotować parę minut. Wlać śmietanę, posypać natką pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem.