szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Sorbet ananasowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne i orzeźwiające lody domowej roboty.

Sorbet ananasowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet ananasowy

 

Sposób przygotowania:

Sorbet ananasowy
Ananasa przekrajamy wzdłuż i wydrążamy miąższ. Twardy środek wyrzucamy. Przy wydrążaniu należy uważać, aby nie uszkodzić skórki, ponieważ lody podamy w połówkach ananasa. Miąższ ananasa mieszamy z miodem, przekłądamy do blendera i miksujemy. Dolewamy wodę i jeszcze raz miksujemy. Całość przelewamy do miseczki i wkłądamy do zamrażalnika. Co godzinę wyciągamy lody i mieszamy. Powtarzamy to kila razy. Gotowy sorbet podajemy w połówkach ananasa. Można podawąc z bitą smietana.
Sorbet ananasowy
Potrzebujemy ananasa, miód i wodę mineralnal.
Sorbet ananasowy
Ananasa przekrajamy na poł i delikatnie wydrążamy miąższ.
Sorbet ananasowy
Zmiksowaną masę w miseczce wkłądamy do zamrażalnika.
Sorbet ananasowy
Co godzinę wyciągamy i mieszamy aż nabiorą odpowiedniej konsystencji.